Hotel Hebe Singeorz-Bai

Asezare si clima

Asezare geografica

Statiunea balneo-climaterica si de turism Sangeorz-Bai este situata in partea de N-E a judetului Bistrita-Nasaud, intr-o frumoasa depresiune, la o altitudine de 435m., intre coordonatele geografice de 24 grade, 43’ longitudine estica si 47 grade, 39’ latitudine nordica.

Raportata la localitate, statiunea se afla in partea de N-V, inconjurata de dealuri inalte acoperite de paduri de fag si conifere.

Clima

Ca o consecinta a asezarii spre versantul sudic al Muntilor Rodnei, statiunea beneficiaza de un climat subalpin, cu veri racoroase si ierni blande lipsite de geruri aspre, temperatura medie anuala osciland in jur de 6 grade Celsius.

Presiunea atmosferica oscileaza intre 720-725mm coloana de mercur, vanturile inregistreaza intensitati moderate, aducand deasupra statiunii mase de aer ozonat, puternic aero-ionizate negativ, ceea ce confera un grad de unicitate statiunii balneare.

Precipitatiile atmosferice prezinta valori mai ridicateprimavara si iarna, verile fiind mai sarace in precipitatii, iar toamnele sunt lungi si putin ploioase.